Tuesday, March 27, 2018

Window Shopping + Dressing Up = Fun!


Weekends can be so boring when I don't take a job, friends are not around, and it's not a good time to work on college tasks. Well, it's not just weekend, but the random thought that always appears in my mind when I'm bored is:

GOING TO THE SHOPPING MALL

I'm not really do shopping. Just window shopping. Although I now realize that shopping is so much better and healing. If just I don't need to think about money. Sigh.

It's probably 3 weeks ago when I was so bored and after a long time thinking, I decided to go to a shopping mall, my favorite, Tunjungan Plaza. Alone.


Another thing I realized was that the fun thing about going to the mall isn't the coming itself, but also the dressing-up part. It's so fun to be able to wear more layers comfortably than usual because it's a cold place. It's also fun to put more makeup on my face confidently because no one will judge. Plus, I could step up my 'dressing up' game by trying accessories at the stores. My favorite place is H&M recently. Sunnies and shoes are my favorite sections because I can just try it on once I see it.


No, obviously not buying anything that day because I bought a pair of shoes already at a cheaper store.

xoxo,


Wardah


Friday, February 23, 2018

An Attempt to Contemporary Bohemian Style

... and I thought it was a fail.

I believe that the no #1 rule of being authenticly stylish is not to stick to any rule. However, I'm not saying the following pictures you'll see showing the concept of bohemian style.


It was my duty day and the event was themed bohemian. Everything is bohemian-inspired. So, rather than buying new clothes (and sandals), I peeked into my old wardrobe and found my sister's tribal top. And you know? I think there are just 2 bohemian items that I wore that day. They're the top and the necklace that you won't see unless I told you. I wore my DIY kimono outerwear because boho is usually defined with loose outerwear, but this outerwear is actually... just not.

Well, let's say my upper part's bohemian style was saved by the top. The lower parts will be no boho at all. For the pants, it's another treasure from my old wardrobe, my aunt's old jeans. It won't matter if I just let the hem be and wear heels. But I am on the documentation team, so I prefer wearing a pair of comfortable sneakers and double-rolled up my jeans.

VoilĂ ! A mix of bohemian and... hip hop?


xoxo,


Wardah

Monday, February 12, 2018

Menjadi WBA: The Series


Holaaaa!

Setelah sekian lama kepikiran untuk menulis tentang WBA serta melawan segala kesibukan dan kemalasan, akhirnya sekarang kesampaian juga (walaupun intro aja). Karena aku sekarang agak kesulitan menulis di blog, jadi mari mempermudah diri sendiri dengan 5W + 1H.

Why?
Alasanku membuat tulisan tentang WBA ini adalah pengalaman pribadi. Setahun lalu, secara nekat aku ikut walk-in interview. Punya waktu beberapa menit, aku pun browsing tentang WBA. Sayangnya, sangat sedikit tulisan tentang WBA, apalagi di kotaku. Beberapa tulisan ditulis oleh WBA dengan asal kota yang sama, dipancing oleh challenge berhadiah khusus di WBA kota tersebut.

What?
Seharusnya ini ditulis pertama sih, haha. WBA itu kepanjangan dari Wardah Beauty Agent. WBA itu semacam perwakilan brand dari kalangan mahasiswa. Untuk penjelasan lebih rinci, mungkin akan aku tulis di postingan tersendiri. (Sekarang masih males mikir)

Where?
Menambah konteks untuk tulisanku, di sini yang aku bahas adalah WBA di kota Surabaya. Sebagai pertimbangan aja buat kalian yang baca, kemungkinan proses menuju dan di dalam WBA kota lain ada perbedaan. Kalau gaji sepertinya sama, sih ;)

When?
Aku menjadi WBA sudah setahun, tapi setauku WBA Surabaya sudah ada sejak 2014. Jadi tulisanku akan banyak mengambil sudut pandang seorang WBA yang sudah aktif selama 1 tahun saja, tapi nggak menutup kemungkinan bakal menceritakan apa yang diketahui para 'senior' atau bunda kami tercinta hihi.

Who?
Seperti yang sudah aku ceritakan di "Why?", sasaran tulisan ini adalah buat kamu-kamu mahasiswi cantik luar dan dalam yang ingin jadi Wardah Beauty Agent. Semoga bermanfaat ya!

How?
Untuk membantu aku yang agak males mikir ini, aku akan bikin tulisan berseri tentang Wardah Beauty Agent. Jadi nggak akan banyak yang dibahas dalam satu postingan. Doakan saja cepat rampung ya!

xoxo,


Wardah


*ps. Mungkin tulisan ini bisa sedikit membantu juga untuk yang ingin daftar program serupa dari Emina atau Make Over, mengingat mereka dari perusahaan yang sama.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...